• Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzending vanaf €49,95
  • Gratis Retourneren in onze winkels
Omhoog
voordelen van
bestellen bij IDENZA
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • Online en in de winkels korting sparen
  • Gratis IDENZA bag bij je bestelling

Karhu, schoenen met een Scandinavisch tintje

Karhu sneakers zijn niet onbekend in de sneakerwereld. Het toonaangevende Finse hardloopmerk draait al enkele jaren mee. Al meer dan 100 jaar zelfs! In 1916 rent de eerste ‘flying Finn’, Hannes Kolehmainen, met Flying Finn hardloopschoenen naar de Olympische finish. Vele flying Finns volgen, waaronder Paavo Nurmi die er in 1920 maar liefst 9 gouden Olympische medailles mee wint. Het merk verandert zijn naam in Karhu maar heeft dan al een onoverwinnelijke status verworven! Ben jij ook always on the go? En wil je Karhu schoenen kopen? Karhu heeft vele verkooppunten in Nederland, waaronder IDENZA! Karhu’s van maat 37 tot zelfs maat 46. Karhu’s kun je bij ons online bestellen of in één van onze 4 winkels in Groningen, Leeuwarden, Drachten of Sneek shoppen.

En zullen we je eens een leuk detail vertellen? In 1950 hebben Karhu hardloopschoenen nog 3 strepen op de zijkant als opvallend kenmerk. In 1952, nadat er op de Olympische spelen in Helsinki 15 gouden medailles gewonnen worden met behulp van de snelle sneakers, verkoopt Karhu haar handelsmerk aan een nu immens populair sneakermerk dat de 3 strepen nog steeds gebruikt! Drie keer raden aan wie! Inderdaad aan adidas!

Karhu sneakers gaan voortaan met een beer als logo - karhu betekent ook ‘beer’ in het Fins - en een M als handelsmerk door het leven. Het M-symbool is afgeleid van het woord ‘mestari’, wat kampioen in het Fins betekent. Nog steeds zie je de beroemde M op iedere Karhu sneaker terug. Voortaan denk jij bij een grote M dus direct aan… juist, aan Karhu!

Karhu Fusion: de sneaker van het moment

In 1996 was de Karhu Fusion sneaker de bestseller uit de Karhu collectie! Na de succesvolle herlancering van de 90’s Karhu Aria, heeft Karhu opnieuw besloten een iconisch model aan de collectie toe te voegen. Er is zelfs samengewerkt met de oorspronkelijke ontwerper! Dat kan alleen maar heel veel goeds betekenen. Er is aan het model gesleuteld om het nog aantrekkelijker te maken, maar de originele details van de Karhu Fusion zijn behouden. Deze chunky dad sneakers zijn helemaal on trend en kunnen zowel door dames als heren gedragen worden!

De Karhu Fusion heeft de ziel van de 90’s, maar de stijl van nu. De combinatie van suède en waterafstotend leer geeft de sneakers een casual edge. Karhu sneakers Fusion 2.0 Kitee zijn vernoemd naar het Finse dorpje waar - nog voordat Karhu schoenen op de markt kwamen - Karhu ski’s van lokaal gekapt hout gemaakt werden. De ski’s werden en worden nog steeds door topatleten gebruikt, zoals olympisch kampioen Harri Kirvesniemi. Ter ere van Harri werd de Karhu Fusion 2.0 Kitee uitgebracht. De Karhu Fusion 2.0 Mount Saana is aan de heilige Mount Saana gelinkt, een populaire outdoor bestemming in het noorden van Finland. De Karhu Fusion 2.0 Mount Saana komt in warme herfstkleuren, net als het Saana landschap. Bij het Karhu Fusion assortiment kun je heerlijk wegdromen!

Karhu schoenen in verschillende sportieve modellen

De Finse principes op zijn best in een sportief model! Karhu schoenen zijn niet zomaar schoenen. Bij Karhu zie je de liefde voor het buitenleven terug in een zo simpel mogelijke maar toch trendy Karhu sneaker. De verschillende modellen in ons assortiment zijn stuk voor stuk een aanvulling op je garderobe. Een paar Karhu’s in het wit, gewoon omdat die dit seizoen zeker niet in je schoenenkast mogen ontbreken, of bijvoorbeeld een paar Karhu’s in het groen als echte eyecatcher onder je nieuwe jumpsuit. Met avontuurlijke namen als de Karhu Aria Green Gables / Night Sky en de Karhu Aria Wild Dove / Lunar Rock durf jij je wel te vertonen!

Bij IDENZA shop je onder andere Karhu Aria sneakers en Karhu ChampionAir sneakers in vele mooie kleuren, evenals de populaire Karhu Synchron Classic en de oldskool Karhu Albatross. Perfect voor iedere outfit en gelegenheid!

Karhu sale: korting op Karhu sneakers

Of je dat goed gehoord hebt? Jazeker! Ook Karhu sneakers zijn wel eens in de sale! Dus ben je al tijden op zoek naar een leuke Karhu aanbieding, een aantrekkelijke Karhu korting of een goede Karhu outlet? Bij IDENZA hebben we regelmatig een Karhu sneaker in de sale. Houd onze website idenza.nl dus zeker in de gaten om geen enkele Karhu schoenen sale te missen!

Karhu sneakers voor dames en heren

Durf jij het aan? Echte Karhu sneakers voor dames en Karhu sneakers voor heren heb je namelijk niet! De uniseks modellen kunnen door zowel mannen als vrouwen gedragen worden. Ze mogen dan wel dad sneakers genoemd worden, maar stoere chicks durven zelfs de Karhu Fusion 2.0 of Aria onder hun jeans of jurkje te dragen. Laat je inspireren door het Karhu aanbod en leef je uit met Karhu schoenen.